Τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία συντήρησης για τον υπολογιστή σαςΌπως όλες οι συσκευές έτσι και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές χρειάζονται συντήρηση. Πέρα από την συντήρηση που πρέπει να κάνουμε στο Hardware του υπολογιστή πρέπει να συντηρούμε και το Software. Γι'αυτόν το σκοπό υπάρχουν μερικές (δωρεάν) εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν πραγματικά.

1.Εργαλεία καθαρισμού

 

Τα εργαλεία αυτά σας βοηθάνε να κρατάτε το σύστημα σας καθαρό. Υπάρχουν registry cleaners, file system cleaners, secure file erasers και κάποια άλλα που κάνουν όλα τα παραπάνω. Ένα από αυτά και ίσως το καλύτερο είναι το CCleaner : καθαρίζει τα Cookies, το ιστορικό και τα προσωρινά αρχεία σχεδόν από όλους τους browsers, επίσης καθαρίζει τα εικονίδια που δεν χρησιμοποιούνται, τις άκυρες συντομεύσεις όπως και το ιστορικό των προσφάτων εγγράφων.
 

 

 


2. Uninstaller


Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τα προγράμματα που δεν θέλετε με το εργαλείο προσθαφαίρεση προγραμμάτων που βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου, θα σας έχει τύχει όμως να συναντήσετε προγράμματα που δεν γίνονται απεγκατάσταση από τον πίνακα ελέγχου, εκεί χρειάζεται κάτι παραπάνω. Η καλύτερη εφαρμογή του είδους είναι το Revo Unistaller.


Κατά την απεγκατάσταση το Revo αφαιρεί όλα τα εικονίδια, του φακέλους και τα

κλειδιά στην Registry που σχετίζονται με το πρόγραμμα που κάνετε απεγκατάσταση. 3. Ενημέρωση εφαρμογών

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνετε τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε γιατί με τις ενημερώσεις διορθώνονται τα bugs και τα θέματα ασφαλείας.Τα περισσότερα προγράμματα ενημερώνονται αυτόματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Internet Browsers. Κάποια άλλα όμως δεν έχουν την δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης, μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι'αυτόν το σκοπό είναι το QWinApt.
4. Διόρθωση προβλημάτων

Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ένα πρόγραμμα που να εντοπίζει και να διορθώνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε έναν υπολογιστή. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα δικτύου, ασφαλείας ή προβλήματα με το Hardware του υπολογιστή ωστόσο υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν αρκετά καλή δουλειά, μια από αυτές είναι το Microsoft Fix it. Πολλές φορές τα προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε ιούς, γι'αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα καλό antivirus.

  

Ώρα

Καιρός

Few Clouds

11.4°C

Βελβεντός

Few Clouds
Humidity: 68%
Wind: S at 0.6 M/S
Wednesday
Broken Clouds
11.5°C / 20.8°C
Thursday
Scattered Clouds
11.8°C / 25°C
Friday
Overcast Clouds
10.8°C / 21.3°C
Saturday
Few Clouds
11.3°C / 22.4°C

Ημερολόγιο

June 2020
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Μετάφραση

English French German Italian Portuguese Russian Spanish