text 3d logo no background 

 

Οι τεχνολογικές τάσεις που θα μονοπωλήσουν το 2021

Κάποιοι εργάζονται πυρετωδώς για τη νέα τεχνολογική επανάσταση που είναι προ των πυλών
 

 

Είναι γεγονός ότι οι προβλέψεις για το 2021 μοιάζουν εξαιρετικά επισφαλείς έπειτα από ό,τι ζήσαμε το 2020.

 

Και η ίδια η τεχνολογία επηρεάστηκε εξάλλου από την πανδημία του κορονοϊού, ανατρέποντας σε πολλά τη συνήθη ροή των πραγμάτων.

Ο κλάδος της τεχνολογίας στάθηκε ωστόσο αρωγός στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να διαχειριστεί την Covid-19.

Ήταν, για παράδειγμα, εκεί όταν αναγκαστήκαμε να δουλέψουμε από το σπίτι και ήταν και πάλι παρούσα όταν έπρεπε να ιχνηλατήσουμε επαφές και να επεξεργαστούμε μεγάλου όγκου δεδομένα.

Η ανάγκη είναι άλλωστε διαχρονικά η μητέρα των εφευρέσεων και αυτό ίσχυσε και το 2020, παρά την καταλυτική, σαρωτική θα έλεγε κανείς, επέλαση του κορονοϊού.

Ακόμα κι έτσι όμως, οι κατευθύνσεις της τεχνολογίας δεν ανακόπηκαν οριστικά τη σημαδιακή αυτή χρονιά.

Και με δεδομένο ότι το 2021 θα μας απασχολήσουν και άλλα πράγματα από τον κορονοϊό, να πώς βλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές να παίζεται το παιχνίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας...

 

Ηθική τεχνητή νοημοσύνη

 

Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας και όλοι εκτιμούν πως αυτό θα συνεχιστεί και το 2021. Είναι μια σαρωτική δύναμη αλλαγής που δεν μπορεί να ανακοπεί.

Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης βοήθησαν εξάλλου την ανθρωπότητα πολύ με τον κορονοϊό, συλλέγοντας επιδημιολογικά δεδομένα και αποδίδοντας μοντέλα διασποράς και εκτίμησης των υγειονομικών παρεμβάσεων.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και οι ικανότητες αυτο-εκπαίδευσης αποδίδουν πια μικρά και μεγαλύτερα θαύματα, εντοπίζοντας σχέσεις και πληροφορίες που θα περνούσαν απαρατήρητες από τον ανθρώπινο νου.

Την ίδια ώρα, προβλέπουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες όλων των κλάδων, επιτρέποντας καλύτερες εκτιμήσεις, άρα και σωστότερες αποφάσεις αναφορικά με τη χρήση των πόρων.

Την ώρα που όλοι υποθέτουν πως το 2021 θα είναι ακόμα περισσότερο online, η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τον επιχειρηματικό κλάδο να διαχειριστεί τις νέες προκλήσεις της διαδικτυακής καταναλωτικής συμπεριφοράς. Αλλά και της κοινωνικοποίησης.

Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα και πιο σοφιστικέ, ανιχνεύοντας τάσεις και προτείνοντας λύσεις. Πόσο μάλλον που η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδημοκρατικοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και της χρήσης των δεδομένων.

Μέσα σε μια νύχτα ουσιαστικά, εταιρίες, κυβερνήσεις και θεσμοί βρέθηκαν σε μια πρωτόγνωρη ανάγκη: να συνεργαστούν αποτελεσματικά και γρήγορα για να σταματήσουν την πανδημία. Και για να συμβεί αυτό στράφηκαν σε τρία πράγματα: τα πρωτογενή δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Το 2021 θα φέρει περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη παντού, επιδρώντας στο πώς ψωνίζουμε, στο τι τρώμε, πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους και τι κάνουμε για να διασκεδάσουμε.

Μια πτυχή όλων αυτών είναι και η ανάγκη για πιο ηθική τεχνητή νοημοσύνη. Τόσο ο καταναλωτής όσο και οι ίδιες οι εταιρίες τελικά που αγκαλιάζουν τη μηχανική μάθηση καλούν πια σε πιο υπεύθυνη χρήση της.

Ίσως το 2021 να είναι η χρονιά που θα αποφασίσουμε να την επιστρατεύσουμε με τρόπους που δεν παραβιάζουν την ιδιωτικότητά μας και σέβονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η τάση αλλάζει και αλλάζει γοργά…

 

Ρομπότ, drones και αυτοματισμοί οχημάτων

 

Η αυτόνομη οδήγηση φαίνεται να έχει εξαφανιστεί παντελώς από τον δημόσιο διάλογο, είναι όμως εδώ και πιο υποσχόμενη από ποτέ. Οι πρωτοβουλίες για έξυπνα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δεν έχουν ανακοπεί και όλοι αναμένουν η τάση να συνεχιστεί και το 2021 με τον ίδιο ρυθμό.

Η αποδοτικότητα των δημόσιων συστημάτων συγκοινωνίας είναι πλέον προτεραιότητα σε πολλές κρατικές ατζέντες, καθώς αυτό μπορεί να ρίξει το κόστος της ανθρώπινης εργασίας. Και ο αυτοματισμός είναι εδώ η βασιλική οδός.

Την ίδια ώρα, μέσα στην πανδημία είδαμε και την ανάδυση των ρομπότ στον κλάδο της δημόσιας υγείας. Αυτή η τάση αναμένεται να επεκταθεί, ειδικά εκεί που η αλληλεπίδραση έχει να κάνει με τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, όπως οι ηλικιωμένοι.

Ρομποτικά συστήματα παρέχουν ήδη 24ωρη παρακολούθηση υγείας στο σπίτι, δημιουργώντας νέα κανάλια επικοινωνίας εκεί που δεν είναι ασφαλές να στείλεις έναν νοσηλευτή στο σπίτι.

Αυτοματοποιημένα γίνονται ακόμα και υπηρεσίες όπως το καθάρισμα και η φύλαξη χώρων, μια δραστηριότητα που αποδείχτηκε εξαιρετικά επικερδής και ήδη κάποιοι στοιχηματίζουν ανοιχτά υπέρ της.

Οι εταιρίες που κατασκευάζουν ρομπότ είδαν το 2020 τις μετοχές τους να εκτοξεύονται στα ύψη. Το ίδιο έκαναν και οι κατασκευαστές drones, είδαν τη ζήτηση να χτυπά κόκκινα μέσα στον κορονοϊό, όταν τα ιπτάμενα ρομπότ τους παρέδιδαν φάρμακα και επιτηρούσαν δημόσιους χώρους για την απαραίτητη κοινωνική απόσταση.

Ο κορονοϊός επιτάχυνε την ανάγκη του αυτοματισμού, δημιουργώντας ένα ρεύμα που δύσκολα θα σταματήσει. Εργαλεία, όργανα και μηχανές με αυτόνομες ικανότητες και πραγματική τεχνητή νοημοσύνη ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές του 2020.

Και αυτοί που θα μας οδηγήσουν και το 2021...

 

Το 5G και η νέα συνδεσιμότητα

 

Γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο ίντερνετ δεν σημαίνει απλώς πως θα φορτώνουν πιο εύκολα οι σελίδες ή θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για να δεις ένα βίντεο στο YouΤube. Κάθε διαδοχική εξέλιξη στη mobile συνδεσιμότητα μετά το 3G έχει εγκαινιάσει και μια νέα εποχή για το ίντερνετ, ξεκλειδώνοντας δυνατότητες.

Το 3G ήταν αυτό που έκανε το σερφάρισμα και τις online υπηρεσίες διαθέσιμες στο κινητό τηλέφωνο. Με το 4G αποκτήσαμε πλατφόρμες εικόνας και ήχου στις φορητές συσκευές μας. Και τώρα που έρχεται το 5G, ακόμα περισσότερα πράγματα θα γίνουν διαθέσιμα στο mobile, όπως η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι cloud πλατφόρμες gaming.

Το 5G απειλεί με τις ταχύτητές του ακόμα και τα δίκτυα οπτικών ινών. Είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που περιμένουμε μέσα στο 2021, αυτό που θα επιτρέψει πολλά από τα πράγματα που συζητάμε εδώ.

Περίπλοκες εφαρμογές μηχανικής μάθησης που βασίζονται σε δεδομένα πραγματικού χρόνου θα έρθουν στα κινητά μας, όπως και οι πραγματικά πρωτοποριακοί αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπων και αντικειμένων.

Αληθινός αυτοματισμός σε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς 5G δεν νοείται. Την ανάγκη του τη μάθαμε εξάλλου μέσα στο δύσκολο 2020, όταν έπρεπε να δουλέψουμε από απόσταση και να συνεργαστούμε στον ψηφιακό κόσμο.

Το 5G θα επιτρέψει όμως και κάτι ακόμα, που το ακούμε εδώ και καιρό: το ίντερνετ των πραγμάτων. Τις διασυνδεδεμένες και έξυπνες εφαρμογές, υπηρεσίες, προϊόντα και συσκευές, που ελέγχονται μέσα από το smartphone.

Το 5G θα έρθει μέσα στο 2021 και θα προκαλέσει άλλη μια μικρή επανάσταση. Οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών έχουν ήδη ρίξει 5G μοντέλα στην αγορά και η Qualcomm, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της 5G τεχνολογίας, την κάνει ολοένα και πιο προσιτή οικονομικά.

 

Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα


 

Γυαλιά και headsets που προβάλλουν κατευθείαν στα μάτια εικόνες που προέρχονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν είναι φυσικά νέα ιστορία, μόνο που το 2021 το VR (εικονική πραγματικότητα) και το AR (επαυξημένη πραγματικότητα) θα είναι το μεγάλο στοίχημα της αγοράς.

Οι κατασκευαστές έχουν υποσχεθεί μεγάλα πράγματα για το 2021, καθώς VR και AR έρχονται να απαντήσουν από το δικό τους μετερίζι στις προκλήσεις που γέννησε η πανδημία.

Ακόμα και ιατρικές εξετάσεις γίνονται πια μέσω εικονικής πραγματικότητας, με την οφθαλμιατρική να έχει ήδη έτοιμη μια τέτοια εφαρμογή που επιτρέπει υψηλής ευκρίνειας εξέταση των οφθαλμών χωρίς φυσική επαφή γιατρού και ασθενούς.

Την ίδια ώρα, λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας έχουν εμφανιστεί και σε e-shops, για ψώνια από απόσταση. Μπορείς ήδη να αγοράσεις γυαλιά και να δεις πώς κάθονται στο πρόσωπό σου χωρίς να πρέπει να βγεις από το σπίτι.

Το 2021 θα φέρει τα VR και AR ακόμα και στην εκπαίδευση, με τα apps τηλεκπαίδευσης να έχουν ανοίξει την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Η επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε και κατά την πανδημία σε κάποιες χώρες, μεταδίδοντας δεδομένα πραγματικού χρόνου σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

Γυαλιά AR θα συνδέονται πια στα κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αποκαλούμε πραγματικότητα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει εδώ η διαθεσιμότητα του δικτύου 5G, που θα επιτρέψει την καλύτερη διασύνδεση smartphones και AR γυαλιών, προβάλλοντας ακόμα ευκολότερα προωθημένο οπτικοακουστικό υλικό στα μάτια μας.

Όλοι εκτιμούν πως τόσο οι κατασκευαστές smartphones όσο και οι πάροχοι κινητής θα αγκαλιάσουν το 2021 ολόψυχα τη νέα μόδα της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, αλλάζοντας την ίδια την πραγματικότητά μας.

 

Ο κβαντικός υπολογιστής

 

Είναι γεγονός ότι ο κβαντικός υπολογιστής πέρασε στα «ψιλά» των τεχνολογικών ειδήσεων το 2020, η πρόοδος που σημειώθηκε ωστόσο στον τομέα ήταν πρωτόγνωρη.

Οι πρωτιές της IBM και της Honeywell σε επίπεδο λειτουργικών κβαντικών υπολογιστών, αλλά και οι ηχηρές συνεργασίες Splunk και Quantum Computing, Honeywell και Microsoft και AWS και IonQ, πυροδοτούν μια πραγματική τομή.

Ο κβαντικός υπολογιστής επιστρατεύτηκε στην πανδημία, προσπαθώντας να προβλέψει τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και να βρει θεραπευτικές λύσεις. Ήταν η ανάγκη που τον έφερε σε πρώτο πλάνο και τώρα, έχοντας αποδείξει τις δυνατότητές του, εκτιμάται πως το 2021 θα είναι η χρονιά του.

Όσο η αγορά αρχίζει να κατανοεί τη δύναμή του και όσα έχει να προσφέρει σε όρους παρατήρησης, ανάλυσης, καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων από πολλαπλές πηγές κάθε φορά, ο κβαντικός υπολογιστής θα κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Έχει βέβαια δρόμο να διανύσει ακόμα μέχρι να υιοθετηθεί μαζικά, και πάντα ανεξάρτητα από τους παραδοσιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέσα στο 2020 έγινε πάντως σαφές πως κανείς δεν μπορεί να συνεχίζει να τον αγνοεί.

Ο κορονοϊός έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα και ανάπτυξη του κβαντικού υπολογιστή και κανείς δεν περιμένει πως η δυναμική θα ανακοπεί το 2021. Ίσα-ίσα που η ατυχής συγκυρία τον έφερε ξαφνικά στην επιφάνεια...

 

Ψηφιακή υγεία

 

Ο κλάδος της υγείας ήταν παραδοσιακά η πιο βραδυκίνητη στην αλλαγή ανθρώπινη δραστηριότητα, κάτι που άλλαξε ωστόσο μαγικά μέσα στον πυρετό της Covid-19, όταν όλοι κατάλαβαν πως η καινοτομία είναι μονόδρομος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια εξαίσια έκθεση με τις προβλέψεις του για την ψηφιακή υγεία τα επόμενα 5 χρόνια, δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος.

Και ο δρόμος είναι ένας: η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε κάθε βήμα της δημόσιας υγείας. Οι εφαρμογές ψηφιακής υγείας επιταχύνουν τις εξελίξεις στον τομέα, αναπτύσσοντας κατάλληλες, βιώσιμες και προσιτές λύσεις στην παροχή ιατρικής φροντίδας.

Οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της νέας χρονιάς είναι να φέρει κοντά την υγεία με τις έξυπνες συσκευές, την προηγμένη πληροφορική, την ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, την τεχνητή νοημοσύνη, τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και τη ρομποτική.

Αν έδειξε κάτι το 2020 και η πανδημία του κορονοϊού είναι το πόσο γρήγορα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή. Η δημόσια υγεία το κατάλαβε δυστυχώς αυτό καλύτερα από τον καθένα.

Όλα τα βλέμματα του κόσμου της τεχνολογίας παραμένουν στραμμένα πάνω της...

 

Πηγή : newsbeast.gr

 

Κλάπηκαν ένα εκατομμύριο λογαριασμοί Google, 
αυξάνονται οι Gooligan, ελέγξτε τον δικό σας!

 


 

H εταιρεία λογισμικού Check Point διαπίστωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση υποκλοπής στοιχείων λογαριασμών Google που έχει ήδη πλήξει ένα εκατομμύρια χρήστες, αριθμός που αυξάνεται με ρυθμό 13.000 λογαριασμών ημερησίως. Η επίθεση λέγεται Gooligan και η Google έχει ενημερωθεί εγκαίρως γι'αυτήν.

«Εκτιμούμε τη συμβολή της Check Point με την οποία έχουμε συνεργαστεί για να κατανοήσουμε και αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα. Αξίζει να τονιστεί πως στο πλαίσιο της διαρκούς μας προσπάθειας να προστατέψουμε τους χρήστες από την «οικογένεια» κακόβουλων λογισμικών Ghost Push, έχουμε πάρει πολυάριθμα μέτρα και λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για να βελτιώνουμε την ασφάλεια σε όλο το οικοσύστημα του Android. Συγκεκριμένα οι ενέργειες μας περιλαμβάνουν: 

 

  • την ανάκληση των token (παραμέτρων) των λογαριασμών Google των χρηστών που έχουν μολυνθεί οι συσκευές τους,
  • την παροχή σαφών οδηγιών για να συνδεθούν ξανά με ασφάλεια,
  • την απενεργοποίηση των εφαρμογών που σχετίζονται με το θέμα αυτό από τις μολυσμένες συσκευές,
  • τη διαρκή ανάπτυξη εφαρμογών επαλήθευσης και
  • τις διαρκείς βελτιώσεις του SafetyNet για την προστασία των χρηστών από αυτές τις εφαρμογές στο μέλλον και
  • την συνεργασία μας με τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Ίντερνετ για να εξαλείψουμε αυτό το κακόβουλο λογισμικό εντελώς»,

σημειώνει ο Adrian Ludwig, Director Android Security στην Google.

Σκοπός της επίθεσης είναι, σύμφωνα με την εταιρεία που έκανε την σχετική έρευνα, να κλέψει τα διαπιστευτήρια αυθεντικότητας που επιτρέπουν την πρόσβαση στο Google Play, στο Gmail, στο Google Photos, στο Google Docs, στο Google Drive και αλλού. Τα token αυτά μπορεί δε, να αξιοποιηθούν για να βαθμολογήσουν θετικά προϊόντα και υπηρεσίες κατά παραγγελία, επί πληρωμή των ενορχηστρωτών της επίθεσης Gooligan.

 


 

Εάν δεν κατεβάζετε apps από άλλες πηγές, πλην του επίσημου Google Play store μάλλον δεν κινδυνεύετε. Από την άλλη, υπάρχει και το auto rooting, και έτσι μπορεί το τηλέφωνό σας να είναι ήδη μαριονέτα χωρίς να το γνωρίζετε.
 

  • Autorooting: Με λίγα λόγια, εάν έχουν αποδοθεί εν αγνοία σας δικαιώματα root στην συσκευή σας, ο εισβολέας μπορεί να λειτουργεί ανενόχλητος, αφού μπορεί να κρύψει αρχεία, διεργασίες και συνδέσεις δικτύου κάτω από τη μύτη σας.

Επιρρεπή στο Gooligan είναι τα smartphone που τρέχουν την έκδοση 4 (KitKat) ή την έκδοση 5 (Lollipop) του Android, επομένως το πρώτο που πρέπει να ελέγξει κανείς είναι ποια έκδοση Android έχει (Ρυθμίσεις, Σχετικά με το τηλέφωνο, έκδοση Android). Εντούτοις, το περιστατικό αφορά χρήστες που κατεβάζουν apps από app store τρίτων, όχι μόνο από το επίσημο Google Play, έχουν δηλαδή κάνει το λεγόμενο root στις συσκευές τους. Αφορά επίσης θύματα επιθέσεων phishing, μέσω κακόβουλων παραπομπών σε SMS.

H Check Point έχει δημιουργήσει μια εκτενή λίστα πλαστών app που εμπεριέχουν το επίμαχο malware και καλεί τους χρήστες να εξετάσουν εάν έχουν κατεβάσει κάποια από αυτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν μολυνθεί από το Gooligan.  Για να δείτε σε αλφαβητική σειρά τα apps του τηλεφώνου σας, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις/Εφαρμογές (ή Διαχείριση εφαρμογών, Ληφθέντα).

Η λίστα των πλαστών app που κουβαλούν το Gooligan είναι:

  • Perfect Cleaner
  • Demo
  • WiFi Enhancer
  • Snake
  • gla.pev.zvh
  • Html5 Games
  • Demm
  • memory booster
  • แข่งรถสุดโหด
  • StopWatch
  • Clear
  • ballSmove_004
  • Flashlight Free
  • memory booste
  • Touch Beauty
  • Demoad
  • Small Blue Point
  • Battery Monitor
  • UC Mini
  • Shadow Crush
  • Sex Photo
  • tub.ajy.ics
  • Hip Good
  • Memory Booster
  • phone booster
  • SettingService
  • Wifi Master
  • Fruit Slots
  • System Booster
  • Dircet Browser
  • FUNNY DROPS
  • Puzzle Bubble-Pet Paradise
  • GPS
  • Light Browser
  • Clean Master
  • YouTube Downloader
  • KXService
  • Best Wallpapers
  • Smart Touch
  • Light Advanced
  • SmartFolder
  • youtubeplayer
  • Beautiful Alarm
  • PronClub
  • Detecting instrument
  • Calculator
  • GPS Speed
  • Fast Cleaner
  • Blue Point
  • CakeSweety
  • Pedometer
  • Compass Lite
  • Fingerprint unlock
  • PornClub
  • com.browser.provider
  • Assistive Touch
  • Sex Cademy
  • OneKeyLock
  • Wifi Speed Pro
  • Minibooster
  • com.so.itouch
  • com.fabullacop.loudcallernameringtone
  • Kiss Browser
  • Weather
  • Chrono Marker
  • Slots Mania
  • Multifunction Flashlight
  • So Hot
  • Google
  • HotH5Games
  • Swamm Browser
  • Billiards
  • TcashDemo
  • Sexy hot wallpaper
  • Wifi Accelerate
  • Simple Calculator
  • Daily Racing
  • Talking Tom 3
  • com.example.ddeo
  • Test
  • Hot Photo
  • QPlay
  • Virtual
  • Music Cloud

Για να δείτε εάν ο λογαριασμός σας στη Google έχει πέσει στα χέρια των άγνωστων εισβολέων, καλείστε να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Gmail) σας σε αυτήν την διέυθυνση.

Εάν είστε στο 9% των Ευρωπαίων χρηστών που είναι ήδη θύματα του Gooligan, καλείστε να κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνό σας, εκ νέου εγκατάσταση του λειτουργικού και τέλος, αλλαγή του password στο Λογαριασμό Google.
 

Πηγή
 

 

 

Ποιός είναι ο πιο γρήγορος Browser για
Windows 10


Οι περισσότερες δραστηριότητες που κάνουμε σε έναν υπολογιστή, μπορούν να γίνουν online μέσω κάποιας ιστοσελίδας. Οπότε ένας γρήγορος browser μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμπειρία χρήσης ενός υπολογιστή. Σε αυτόν τον οδηγό θα συγκρίνουμε τις ταχύτητες από τους πιο δημοφιλείς browsers, δοκιμάζοντας μια σειρά από δωρεάν benchmarks.
 

Τι θέλουμε να έχει ένας γρήγορος browser

Τα προγράμματα περιήγησης στο ίντερνετ, οι λεγόμενοι browsers, είναι απ' τις πιο σημαντικές εφαρμογές του υπολογιστή μας. Για την ακρίβεια, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιούμε τον browser μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Ειδικά στη σημερινή εποχή, οι browsers δε χρησιμοποιούνται απλώς για περιήγηση. Σχεδόν για κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, υπάρχει κάποια ιστοσελίδα στην οποία μπορούμε να κάνουμε online ό,τι κάνει και η εφαρμογή.

Έτσι έχουμε για παράδειγμα το web mail αντί για κάποιον e-mail client, ή το google docs αντί για κάποια σουίτα γραφείου. Άλλες φορές βλέπουμε βίντεο και ακούμε μουσική online αντί να κατεβάζουμε τα αρχεία.

Υπάρχουν ιστοσελίδες απ' τις οποίες μπορούμε να επεξεργαστούμε φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να εγκαταστήσουμε κάποιο πρόγραμμα. Για να μην αναφέρουμε τις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες αφιερώνουμε συνήθως
αρκετό χρόνο.

Για κάποιον που κάνει όλες αυτές και άλλες τόσες εργασίες online, ένας γρήγορος browser είναι απαραίτητος. Αν ο browser μας είναι αργός, εκτός απ' το ότι καθυστερεί τις εργασίες μας, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και εκνευριστικός.

Φυσικά, οι περισσότεροι διαλέγουμε ποιον browser θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του. Ελέγχουμε ποια πρόσθετα χρησιμοποιεί, πόσο μας αρέσει το περιβάλλον του, και γενικά επιλέγουμε βάσει προσωπικού γούστου.

Προφανώς μας ενδιαφέρει ο browser που θα διαλέξουμε να έχει γρήγορη απόκριση, όμως συνήθως συγκρίνουμε “με το μάτι”. Κανείς δε θα καθίσει να μετρήσει ποιος είναι ο πιο γρήγορος browser για να αποφασίσει τι να εγκαταστήσει.

Γι' αυτό λοιπόν υπάρχει αυτός ο οδηγός, για να μετρήσουμε τις ταχύτητες από τους πιο γνωστούς browsers. Για να συγκρίνουμε αντικειμενικά ποιος είναι ο πιο γρήγορος browser, επιλέξαμε μια σειρά από δωρεάν τεστ ταχύτητας.

Σαφώς, η ταχύτητα ενός browser συνδέεται και με το σύστημα στο οποίο είναι εγκατεστημένος. Για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη, οι μετρήσεις έγιναν σε εικονική μηχανή με 2 πυρήνες, 4GB RAM και Windows 10 64-bit.




Browser Benchmarks

Τα browser benchmarks είναι διάφορα τεστ στα οποία μετράται η επίδοση ενός browser, υπολογίζοντας την αποδοτικότητά του στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Αυτά τα τεστ γίνονται συνήθως online και δεν απαιτούν πολύ χρόνο κατά την εκτέλεση.

Οι browsers που δοκιμάζουμε είναι οι παρακάτω:

                 ·  Chrome 50.0.2661.102 m
                 ·  Firefox 46.0.1

                 ·  Opera 37.0.2178.43

                 ·  Microsoft Edge 25.10586.0.0

                 ·  Internet Explorer 11.306.10586

Όλοι οι browsers που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές ήταν καθαροί, χωρίς επιπλέον πρόσθετα που
μπορεί να επιβαρύνουν την απόδοσή τους.


Acid3

Το Acid3 ελέγχει τη συμβατότητα του browser με τις διάφορες τεχνολογίες που κυκλοφορούν.
Το μειονέκτημα αυτού του τεστ είναι ότι δεν
υποστηρίζει έλεγχο συμβατότητας με την HTML5. Ωστόσο, παραμένει ένα πολύ βασικό κριτήριο για να ελέγξουμε πόσο γρήγορος και εκσυγχρονισμένος
είναι ένας browser.




Σε αντίθεση με τα περισσότερα τεστ, στο Acid3 δε μετράμε πόσο παραπάνω σκοράρει ο κάθε browser απ' τους υπόλοιπους. Αυτό που έχει σημασία είναι να φτάσει το σκορ στο 100/100. Οτιδήποτε λιγότερο σημαίνει ότι ο browser μας δεν καλύπτει τα βασικά και αργεί περισσότερο απ' ό,τι πρέπει.

Εδώ τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Όλα τα προγράμματα περιήγησης της δοκιμής πέτυχαν το 100/100. Όλα εκτός απ' τον Firefox, που για κάποιον λόγο στην πρώτη δοκιμή έμεινε στα 99/100.

Κάνοντας ανανέωση τη σελίδα, κατάφερε κι ο Firefox να σκοράρει το πολυπόθητο 100/100. Ξεκινώντας εκ νέου τον browser για να ξαναδοκιμάσουμε, βλέπουμε ότι σκοράρει και πάλι 99, ενώ με ανανέωση πιάνει 100. Μάλλον θέλει να κάνει ένα μικρό ζέσταμα πριν τον αγώνα.


JetStream

Το JetStream συγκεντρώνει μια σειρά από μετρήσεις JavaScript και το τελικό αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός αυτών των μετρήσεων.



Σε αυτό το benchmark, ο πιο γρήγορος browser είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο σκορ. Η οριζόντια γραμμή στο τέλος κάθε μπάρας σηματοδοτεί την απόκλιση της κάθε μέτρησης.


Ο Chrome βγήκε πρώτος σε αυτήν την μέτρηση και ο Opera τον ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά. Ακολουθούν Firefox και Edge αρκετά πίσω, επίσης με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους. Τελευταίος και καταϊδρωμένος είναι ο Internet Explorer, αλλά δε μας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση.

 

Octane

Το Octane είναι ένα benchmark που δημιούργησε η Google. Και σε αυτό το τεστ υπολογίζεται η ταχύτητα ενός browser στη JavaScript.



Για τον έλεγχο χρησιμοποιεί μια σειρά από επιμέρους τεστ, που βασίζονται στις πιο περίπλοκες διαδικτυακές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης.

Στο Octane, όσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο.


Θα περίμενε κανείς ότι ο Chrome θα έρθει πρώτος, αφού το συγκεκριμένο benchmark είναι της Google. Ωστόσο την πρώτη θέση πήρε ο Opera, ενώ με μικρή διαφορά δεύτερος βγήκε ο Chrome.

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο Firefox, ενώ Edge και Internet Explorer βρίσκονται στο τέλος της λίστας με μεγάλη διαφορά από τους άλλους τρεις.

 

Kraken

Το Kraken είναι το θρυλικό θαλάσσιο τέρας που έμοιαζε με γιγάντιο καλαμάρι και έσπερνε τον τρόμο στις θάλασσες διαφόρων μυθιστορημάτων.
 



Εκτός αυτού, Kraken είναι το όνομα που επέλεξε η Mozilla για το JavaScript benchmark που δημιούργησε.

Αυτό το benchmark μετράει κυρίως χρόνους κωδικοποίησης ήχου, εικόνας, κρυπτογράφησης, και άλλα. Πρόκειται για ένα πιο απλό τεστ, που βασίζεται
σε καθημερινά σενάρια χρήσης ενός browser.



Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τεστ, ο πιο γρήγορος browser σε αυτό το benchmark είναι αυτός που θα έχει το μικρότερο σκορ. Η οριζόντια γραμμή στο τέλος κάθε μπάρας σηματοδοτεί και πάλι την απόκλιση.


Και εδώ παρότι το benchmark είναι της Mozilla, ο Firefox δεν τα πήγε τόσο καλά. Βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τον Edge να ακολουθεί κατά πόδας.

Ο πιο γρήγορος browser αυτού του τεστ είναι και πάλι ο Chrome, αφού έκανε τον μικρότερο χρόνο. Ο Opera βρίσκεται σταθερά πίσω του με μικρή διαφορά, ενώ ο Internet Explorer μάλλον κάπου χάθηκε στη διαδρομή και τερμάτισε και πάλι τελευταίος.



 

RoboHornet

Το RoboHornet δεν περιορίζεται μόνο στη JavaScript. Όπως λέει ο δημιουργός του, αυτό το benchmark προσπαθεί να μετρήσει την ταχύτητα σε όλες τις λειτουργίες ενός browser.



Παρότι βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, τρέχει μια σειρά από σημαντικές μετρήσεις και παρέχει ενδιαφέρονται αποτελέσματα.

Και εδώ για τις συγκρίσεις μας ενδιαφέρει το μεγαλύτερο σκορ.

Στις πρώτες τρεις θέσεις δεν πρωτοτυπούμε, τις παίρνουν με τη σειρά Chrome, Opera, και αρκετά πιο πίσω ο Firefox.

Ωστόσο έχουμε ανατροπή στις δύο τελευταίες θέσεις. Ο Internet Explorer καταφέρνει και προσπερνάει τον Edge, που συγκέντρωσε τη μισή βαθμολογία από τον πρώτο της λίστας.
 

HTML5 Test

Τέλος, με την HTML5 να αποτελεί το μέλλον της HTML, δε θα μπορούσε να λείπει ένα benchmark που να μετράει κατά πόσο την υποστηρίζει ένας browser. Το HTML5 Testδίνει έναν ή περισσότερους πόντους για κάθε χαρακτηριστικό της HTML5 που υποστηρίζει ο κάθε browser.

Παρόλο που δεν είναι ένα ξεκάθαρο τεστ ταχύτητας, έχει σημασία πόσα απ' αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αξιοποιήσει ο browser μας.

Το μέγιστο σκορ είναι 555 και φυσικά, όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.

Chrome και Opera ξανά κονταροχτυπιούνται, με τον πρώτο να παίρνει το προβάδισμα για μόλις έναν βαθμό. Τρίτος ο Firefox για άλλη μια φορά, με τον Edge λιγάκι πιο πίσω. Ο Internet Explorer και πάλι τελευταίος, αφού υποστηρίζει μόλις 345 απ' τα 555 χαρακτηριστικά
της HTML5.

 

Ο πιο γρήγορος browser

Ενδιαφέρουσες οι μετρήσεις, αλλά πού καταλήγουμε; Ποιος είναι τελικά ο πιο γρήγορος browser;

Ξεκάθαρα ο Chrome παίρνει την πρώτη θέση, αφού βγήκε πρώτος σε όλες τις μετρήσεις εκτός από μία.

Δεύτερος σε όλα τα τεστ είναι ο Opera, με πολύ μικρή διαφορά από τον Chrome. Ο Firefox βρίσκεται αρκετά πιο πίσω σε όλες τις μετρήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ανταγωνιστικός. Σε αρκετές από αυτές μάλιστα, ο Edge τον πλησιάζει επικίνδυνα.

Τελευταίος ήρθε ο Internet Explorer, οπότε δεν χαρακτηρίζεται για κανέναν λόγο γρήγορος browser.
Ο Edge τον ξεπέρασε σε όλες σχεδόν τις μετρήσεις,
άρα συνολικά είναι πιο γρήγορος browser.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Internet Explorer χάνει τη χρησιμότητά του, αφού με τον Edge μπορούμε
να κατεβάσουμε πιο γρήγορα τον αγαπημένο μας browser μετά την εγκατάσταση των Windows 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμπτώματα Υγείας στο Internet: Γιατί να  Μην τα Ψάχνουμε
 



Στο Internet μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε λίγο-πολύ τα πάντα, για οποιοδήποτε θέμα. Όμως το να κάνουμε αναζητήσεις για ιατρικά συμπτώματα, προσπαθώντας να διαγνώσουμε μόνοι μας κάποιο πρόβλημα υγείας και να βρούμε μία θεραπεία, είναι μια πρακτική η οποία όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνη.
 

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο

Σε αυτό τον οδηγό δεν πρόκειται να ηθικολογήσουμε εκ του ασφαλούς. Σε εμένα προσωπικά, αλλά και σε συγγενείς και φίλους, έχει τύχει κατά καιρούς να έχουμε ενόχληση ή κάποιο πόνο που να επιμένει για μερικές ημέρες.
Πολύ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρώτο μας ένστικτο είναι να κάνουμε μια αναζήτηση στο Google, θέλοντας να δούμε που οφείλονται τα συμπτώματα, ίσως και πώς αντιμετωπίζονται.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως αυτό δεν είναι ΠΟΤΕ καλή ιδέα, για τους παρακάτω 6 λόγους:


Λόγος 1ος: Το Internet υπερβάλλει

Γνωρίζατε πως o πονόλαιμος μπορεί να είναι σύμπτωμα τόσο του καρκίνου όσο και του AIDS? Και πως το να τρώμε περισσότερο και να παίρνουμε βάρος ή, αντίθετα, να τρώμε λιγότερο και να χάνουμε βάρος είναι και τα δύο συμπτώματα σε περιπτώσεις μανιοκατάθλιψης?

Οι ιστοσελίδες που δημοσιεύουν λίστες ασθενειών και συμπτωμάτων θέλουν να είναι περιεκτικές. Κατά συνέπεια, καταλήγουν αναφέρουν όλα τα πιθανά συμπτώματα υγείας για κάθε ασθένεια, από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο σοβαρά.

Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν συμπτώματα και συνδυασμοί συμπτωμάτων που εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο και στα ασήμαντα και στα σοβαρά. Και στο κοινό κρυολόγημα, και στην πυώδη βρογχοπνευμονία. Και στη δυσπεψία, και στο έλκος στομάχου. Και στο να φάγαμε κάτι που μας πείραξε, και στον καρκίνο.

Πραγματικά αμφιβάλλουμε αν υπάρχει έστω και ένα σύμπτωμα, ακόμα και μια απλή φαγούρα που επιμένει, που να μην μπορεί να αντιστοιχηθεί σε τουλάχιστον μια σοβαρή ασθένεια.

Ακόμα χειρότερα είναι αν μπούμε να διαβάσουμε σε κάποιο forum για ιατρικά θέματα. Είναι θέμα χρόνου να βρούμε κάποιο άλλο μέλος του οποίου ένας συγγενής νόμιζε πως είχε ένα απλό συνάχι, και τελικά χρειάστηκε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Όταν λοιπόν βλέπουμε τα συμπτώματά μας να αναγράφονται σε κάποια σοβαρή ασθένεια, μπορεί να μας πιάσει από απλό άγχος μέχρι πανικός, αναλόγως της προσωπικότητάς μας. Άνθρωποι έχουν χάσει τον ύπνο τους και μόνο στην υποψία πως έχουν κάτι σοβαρό, ακόμα κι αν τελικά αποδειχθεί πως ήταν κάτι ασήμαντο.

Το χειρότερο είναι πως ακόμα και στη σχετικά σπάνια περίπτωση να έχουμε δίκιο όσον αφορά μία σοβαρή ασθένεια...

Λόγος 2ος: Δεν βοηθάμε καθόλου (μα καθόλου) το γιατρό

Πολλοί έχουμε την αίσθηση πως αν μπούμε στο γραφείο του γιατρού και του ανακοινώσουμε "έχω την τάδε ασθένεια", είμαστε όλοι κερδισμένοι: και ο γιατρός, που τον βοηθάμε στη δουλειά του, και εμείς, που επισπεύδουμε τη θεραπεία μας.
Στο κάτω-κάτω, έχουμε καλύψει ήδη το κομμάτι της διάγνωσης, σωστά?

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω υπάρξει γιατρός, ούτε πρόκειται. Εργάζομαι όμως από 17 ετών ως τεχνικός υπολογιστών. Και συχνά οι επισκευές οι οποίες αποδείχτηκαν μακράν οι πιο δύσκολες ήταν όταν ο πελάτης "ήξερε" πως είχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αν ένας πελάτης έχει μπλε οθόνες στα Windows λόγω κάποιου προβλήματος στο hardware, αλλά του έχει μπει η ιδέα πως έχει κολλήσει κάποιο ιό, θα επιμείνει για ένα πολύωρο έλεγχο για ιούς, ή ακόμα και σε ένα format και επανεγκατάσταση, ακόμα και αν δεν κάνει καμία διαφορά στην περίπτωσή του.

Ο τεχνικός υπολογιστών, όπως υποθέτουμε και ο γιατρός, το μόνο που θέλει είναι τα ακριβή συμπτώματα. Δεν θέλει κανέναν να του δώσει μια έτοιμη διάγνωση. Η διάγνωση είναι κάτι που θα κάνει ο ίδιος, αξιοποιώντας τα χρόνια σπουδών και την εμπειρία του με χιλιάδες προηγούμενους ασθενείς. Είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της δουλειάς του.

Κάντε λοιπόν τη χάρη στο γιατρό σας, και μην ρωτήσετε καν αν πρόκειται για την τάδε ή τη δείνα ασθένεια που διαβάσατε στο Internet. Μην αναφέρετε καν το Internet. Πείτε του τα συμπτώματα, και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του σαν άνθρωπος. Αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι με τη διάγνωσή του, επισκεφθείτε έναν άλλο γιατρό για μια δεύτερη γνώμη.

Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση πως θα πάτε στο γιατρό αν έχετε συμπτώματα υγείας που επιμένουν, διότι...
 

Λόγος 3ος: Εκεί που αναφέρονται συμπτώματα, αναφέρονται συχνά και "θεραπείες"

Ο μεγάλος ένοχος σε αυτή την περίπτωση είναι τα forum σχετικά με θέματα υγείας, αλλά ακόμα περισσότερο τα forum σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες.

Είναι πολύ απλό, ψάχνοντας συγκεκριμένα συμπτώματα, να βρούμε μια δημοσίευση που κάποιος να λέει "Πήρα το τάδε φάρμακο" ή "πολτοποίησα ωμές τσουκνίδες και τις έκανα κλύσμα" και πως τον βοήθησε με τα συμπτώματά του.

Ένας άλλος χρήστης με παρόμοια συμπτώματα, λοιπόν, είναι εύκολο να μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει αυτή την όποια "θεραπεία", παρακάμπτοντας τον γιατρό και την αμοιβή του.

Όπως όμως αναφέραμε, τα ίδια συμπτώματα μπορούν να προέρχονται από πολύ διαφορετικές αιτίες, οι οποίες να έχουν αντίστοιχα εντελώς διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Το να ακολουθήσουμε μία θεραπεία από το Internet χωρίς να έχουμε καν μια προσωπική, επίσημη διάγνωση από γιατρό, είναι μία από τις χειρότερες ιδέες. Ακόμα κι αν έχουμε μια διάγνωση από γιατρό, το καλύτερο είναι να ακολουθήσουμε την θεραπεία που εκείνος μας έχει προτείνει, και όχι να ακολουθούμε συμβουλές από αγνώστους στο Internet.

Καλώς ή κακώς, ζούμε σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν ιστοσελίδες (με -ες, πληθυντικός) που περιγράφουν το πώς να κάνεις περιτομή μόνος σου, στην άνεση του σπιτιού σου.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχουμε κατά νου πως όσο κι αν ταιριάζουν τα συμπτώματά μας με αυτά που γράφει μια ιστοσελίδα...

Λόγος 4ος: Καμία σοβαρή διάγνωση δεν μπορεί να γίνει θεωρητικά

Όταν επισκέπτεστε ένα γιατρό, με την υποψία πως έχετε κάτι σοβαρό, τι είναι το πιθανότερο? Να σας πει κατευθείαν "έχεις αυτό" και να προτείνει μια συγκεκριμένη αγωγή, ή να ζητήσει πρώτα μια ή περισσότερες εξετάσεις?

Σίγουρα οι επιπλέον αυτές εξετάσεις κοστίζουν σε χρόνο και σε χρήματα. Παρ' όλα αυτά, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη μηχανή. Και, όπως είπαμε, παρόμοια συμπτώματα μπορεί να ανήκουν σε εντελώς διαφορετικές ασθένειες.

Όταν λοιπόν ένας έμπειρος γιατρός χρειάζεται επιβεβαίωση, είναι φανερό το ότι μια λίστα συμπτωμάτων από μόνη της έχει τη χαμηλότερη δυνατή διαγνωστική βαρύτητα.
 

Λόγος 5ος: Ακόμα και οι γιατροί δεν παραμένουν στην αυτοδιάγνωση

Θεωρητικά, ένας γιατρός που νιώθει ο ίδιος κάποια συμπτώματα, είναι ο πλέον κατάλληλος για να κάνει τη διάγνωση, σωστά? Έχει όλη την σχετική γνώση, έχει όλη την πληροφορία σχετικά με τα συμπτώματα, και έχει όλη την εμπειρία για να τα ερμηνεύσει.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να έχει ακόμα και ο καλύτερος γιατρός, όσον αφορά την αυτοδιάγνωση, είναι η αντικειμενικότητα.

Ένας τρίτος παρατηρητής είναι πάντοτε πιο ψύχραιμος, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε πιο σοβαρά συμπτώματα υγείας, και άρα σε πιο κατάλληλη θέση να κάνει μια διάγνωση ακριβείας.

Όταν λοιπόν ακόμα και ο γιατρός θα ζητήσει τη γνώμη ενός άλλου γιατρού, ποιοι είμαστε εμείς για να παραμείνουμε σε αυτό που μας λέει το Internet?

Λόγος 6ος: Εν τέλει, πόσο αξιόπιστη είναι η πηγή?

Μέχρι στιγμής, όλα τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και για τις πλέον αξιόπιστες ιστοσελίδες σχετικές με ιατρικά θέματα και συμπτώματα.
Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως, ρεαλιστικά, ο οποιοσδήποτε μπορεί να σηκώσει ένα site ή ένα forum για ιατρικά θέματα και θέματα υγείας, ασχέτως αν έχει σπουδάσει ιατρός ή αν δεν έχει καμία ουσιαστική επαφή με το χώρο.


Πόσοι πιστεύετε θα ακολουθούσαν οδηγίες από ένα σχετικά καλοφτιαγμένο site ή forum χωρίς να κάνουν έστω και την ελάχιστη έρευνα για την αξιοπιστία των ανθρώπων ή των μελών που μοιράζουν απλόχερα συμβουλές?

Συνοψίζοντας: ΠΟΤΕ δεν ψάχνουμε για συμπτώματα στο Internet

Αν κάνουμε τακτικό check up, με βάση τις προτάσεις του προσωπικού μας γιατρού μας, και ακολουθούμε τις συμβουλές του, είναι υπέρ αρκετό για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Ίσως έρθει μια ημέρα που, με τα κατάλληλα συστήματα, να μπορέσουμε να κάνουμε εξετάσεις στο σπίτι, και κατάλληλες ιστοσελίδες να μπορούν να δώσουν μια ακριβή διάγνωση.

Αν όμως ποτέ γίνει αυτό, θα είναι στο πολύ μακρινό μέλλον, πολλές δεκαετίες από σήμερα. Προς το παρόν, αν έχουμε συμπτώματα που επιμένουν αρκετές ημέρες, ή συμπτώματα με μεγάλη οξύτητα, η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να επισκεφθούμε το γιατρό το συντομότερο. Οτιδήποτε άλλο είναι από ανεύθυνο έως επικίνδυνο.

 

 

YouTube Rewind 2015: Δείτε τα κορυφαία videos του 2015

Μετά τις Twitter και Facebook, ήρθε η σειρά να δούμε την ανασκόπηση του YouTube για το 2015, καθώς η υπηρεσία δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό mash-up video που περιλαμβάνει υλικό από 150 δημοφιλείς δημιουργούς με αναφορές σε all-time classic videos λόγω και του εορτασμού των 10 χρόνων του.


 

Επιπλέον, στο ξεχωριστό κανάλι τους έχουν αναρτήσει λίστες με τα Top Trending videos ανά κατηγορία (μουσική, video games, διαφημίσεις κλπ.) και αξίζει να σημειωθεί ότι δημοφιλέστερο gaming video αναδείχτηκε η διαφήμιση του Clash of Clans: Revenge με πρωταγωνιστή τον Liam Neeson που προβλήθηκε στο Super Bowl!


 

 

                          1.  Silento – Watch Me (Whip/Nae Nae)

                          2.  Clash of Clans: Revenge

                          3.  Crazy Plastic Ball PRANK!!

                          4.  Love Has No Labels |
                               Diversity & Inclusion | Ad Council

                          5.  Lip Sync Battle with Will Ferrell,
                               Kevin Hart and Jimmy Fallon

                          6.  Justin Bieber Carpool Karaoke

                          7.  6ft Man in 6ft Giant Water Balloon –
                               4K – The Slow Mo Guys

                          8.  Golden boy Calum Scott hits the right note |
                               Audition Week 1 | Britain’s Got Tal                                                           9.  Dover Police DashCam Confessional (Shake it Off)

                        10.  Mean Tweets – President Obama Edition

 

Κακόβουλο λογισμικό εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Χρησιμοποιείται για παράνομη πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα


 

Την προσοχή των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ενημερώνει, εντοπίστηκε ιστοσελίδα στην οποία είναι διαθέσιμο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας με ειδικού τύπου λειτουργικό. Το λογισμικό της ιστοσελίδας αυτής αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα εργαλεία που εμφανίστηκαν στην ελεύθερη αγορά με χαμηλό κόστος και εύχρηστη γραφική διεπαφή για τον χρήστη.

Σύντομα ωστόσο, όπως έγινε αντιληπτό, εξελίχθηκε σε εργαλείο για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, καθώς επιτρέπει σε επιτήδειους να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές κινητών τηλεφώνων με ειδικού τύπου λειτουργικό, χωρίς οι κάτοχοί τους να το αντιληφθούν.

        

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δυνατότητες αυτού του εργαλείου είναι πολλαπλές και εύκολα κατανοητές και σε χρήστες με μη τεχνικές γνώσεις. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του εργαλείου μπορεί:

 

  • Να μεταφέρει αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή και αντιστρόφως.
  • Να σβήσει αρχεία από το κινητό.
  • Να δει τις ιδιότητες των αρχείων του κινητού.
  • Να δει όλα τα μηνύματα της συσκευής.
  • Να στείλει μήνυμα (sms) από τη συσκευή.
  • Να προσθέσει μήνυμα (sms) στη συσκευή.
  • Να σβήσει μήνυμα (sms) από τη συσκευή.
  • Να ακούσει τις συζητήσεις μέσω κλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω του κινητού.
  • Να αντλήσει τα αρχεία καταγραφής των κλήσεων.
  • Να πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω της συσκευής.
  • Να διαχειριστεί την λίστα των επαφών.
  • Να ακούσει «ζωντανά» τους ήχους του χώρου από το μικρόφωνο της συσκευής και να τους καταγράψει.
  • Να δει το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο.
  • Να δει την τελευταία τοποθεσία (GPS location) της συσκευής.
  • Να δει όλες τις εφαρμογές που «τρέχουν» στη συσκευή και να προσθέσει νέες.

Για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων-συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στο 111 88, με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και μέσω της εφαρμογής (application) CYBER KID για έξυπνα κινητά (smartphones) με λειτουργικό σύστημα IOS-android.
 

 

Εγκατάσταση XBMC για ταινίες και live streaming σε Linux/Windows/Android

screenshot000

Θα δείξουμε πως μπορούμε μέσα από το XBMC να δούμε εντελώς δωρεάν με ελληνικούς υπότιτλους και όχι μόνο, ταινίες, σειρές αλλά και Live Sport events ;) , από την οθόνη του υπολογιστή ή ακόμα και του android μας. Βλέπετε υπάρχουν addons που δεν προβάλλονται πολύ, για ευνόητους λόγους, όπου με την προσθήκη τους μπορείτε να δείτε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε,  απογειώνοντας έτσι την έως τώρα εμπειρία θέασης.

 

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι τα παρακάτω που θα δούμε είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς... Το OSArena δεν επικροτεί την πειρατεία και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ζημιώσει τις μεγάλες πλην φτωχές εταιρίες του Hollywood!


How To: Εγκατάσταση XBMC και addons για live streaming

Για Ubuntu, Mint, Debian, κλπ, κάντε copy-paste, τις παρακάτω εντολές σ’ ένα Τερματικό (Ctrl+Alt+T)

 

sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
sudo apt-get updatesudo apt-get install xbmc
sudo apt-get install xbmc


Για όσους έχουν Android, Windows, iOS, OSX και λοιπές συσκευές απλά πηγαίνετε στην σελίδα του XBMC, κατεβάζετε το αντίστοιχο αρχείο και το εγκαθιστάτε. Για παράδειγμα, οι χρήστες Android κατεβάζουν και εγκαθιστούν την εφαρμογή Kodi την οποία θα βρουν στο Google Play.

 


Από την στιγμή που  γίνει η εγκατάστασή του θα πρέπει να του περάσουμε το Fusion το addon το οποίο θα μας πάει σε άλλα επίπεδα θέασης.



Tα παρακάτω βήματα είναι κοινά ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος και έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε Linux Mint, Ubuntu, Android και Windows 7...
 

Εγκατάσταση Fusion

Χωρίς το Fusion λοιπόν δεν πάμε πουθενά, παρακάτω θα δούμε πως θα κάνουμε εγκατάσταση αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο.
 

Βήμα 1: Ανοίγουμε το XBMC

 

1

 

Βήμα 2: Πηγαίνουμε στο “SYSTEM” and then open “File Manager.”

 

2

 

Βήμα 3: Επιλέγουμε “Add Source” .

 

3

 

Βήμα 4: Κλικάρουμε στο text box που γράφει <None> για να μας εμφανίσει το keyboard.

 

4

 

Βήμα 5: Εκεί γράφουμε http://fusion.xbmchub.com και επιλέγουμε το “Done” μόλις τελειώσουμε .

 

5

 

Βήμα 6: Θα σας εμφανιστεί μια οθόνη όπου κάτω θα γράφει  “Enter a name for this media Source.”

 

6

 

Βήμα 7: Πατήστε επάνω στο μπλε πλαίσιο και με το virtual keyboard γράψτε Fusion και πατήστε το “Done” μόλις τελειώσετε.

 

7

 

Βήμα 8: Επιβεβαιώστε οτι η οθόνη σας είναι όπως παρακάτω και πατήστε το “OK” .

 

8


Βήμα 9: Από το Main Menu, επιλέξτε το “Settings” από το “SYSTEM” menu .
 

9

 

Βήμα 10: Επιλέξτε το “Addons” από το menu αριστερά.

 

10

 

Βήμα 11: Επιλέξτε το “Install from zip file” .

 

11

 

Βήμα 12: Επιλέξτε το“fusion” από την λίστα που θα σας εμφανιστεί.

 

12

 

Βήμα 13: Κάντε Browse μέσα στον φάκελο Fusion και επιλέξτε τι θέλετε να κάνετε install, ένα, ένα ξεχωριστά .

 

13

 

Βήμα 14: Μόλις τελειώσετε Πατήστε το “Get Add-ons”.

 

14


Βήμα 15: Επιλέξτε το repository που μόλις εγκαταστήσατε από το ZIP file πχ το “Bstrdsmkr’s Repository” .

 

15

 

Βήμα 16: Επιλέξτε το “Video Add-ons” .

 

16

 

Βήμα 17: Επιλέξτε το όνομα του plugin που θα κάνετε enable. Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε το “1Channel plugin” (must have ;)).

 

17

 

Βήμα 18: Επιλέξτε από το video addon αριστερά το “Install” .

 

18

 

Βήμα 19: Επιστρέψτε στο κεντρικό menu, Addons --> VIDEOS . Όπου και θα έχετε πλέον access στο 1channel addon .

 

19

 

Βήμα 20: Για καλύτερη εμπειρία θέασης θα πρέπει κατά τον ίδιο τρόπο να επαναλάβουμε την εγκατάσταση από το Βήμα 10 κάνοντας install τα παρακάτω repositories και addons.

 

Must Have Addons

screenshot002


Μέσα από το fusion και στο φάκελο International ---> Greek έχει ελληνικά κανάλια, ταινίες και βίντεο, για να τα δείτε κάντε  εγκατάσταση τοHellenic TV καθώς και ότι  άλλο σας ενδιαφέρει.

Για ταινίες, σειρές κλπ πλην του 1channel και Much Movies εγκαταστήστε και τα mashup, icefilms.

Για live streaming αγώνων πλην του  Sportsdevil εγκαταστήστε και το Sports-A-Holic.


Ελληνικοί Υπότιτλοι

Στο XBMC πάμε System-->Settings-->Video-->Subtitles και στο σημείο που γράφει Character Set επιλέγουμε Greek (Windows)

Για εγκατάσταση και ενεργοποίηση των υποτίτλων θα πρέπει να πάτε System -> Addons -> Get Addons -> All Addons -> στη κατηγορίαSubtitles
και να κάνετε instal το XBMC Subtitles , μόλις το κάνετε istall πατήστε στο Configure και επιλέξτε σαν πρώτη γλώσσα για υπότιτλους τα Ελληνικά, αλλά και από ποιό site θα τους κατεβάσει (έχει και το subs4free)

 

500px-OSD_subtitle_button


Για να τους παίξετε αυτόματα απλά θα πρέπει και ενώ παίζει η ταινία/σειρά να επιλέξτε από κάτω δεξιά στο menu  (play,stop ,κλπ) το πρώτο τετραγωνάκι όπως αυτό απεικονίζετε στην πιο πάνω εικόνα.


Enigma 2 Dreambox/VU+ δέκτες

Για τους Linuxατους enigma2 δορυφορικούς δέκτες έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα, όσοι έχετε Dreambox -VU+ δoρυφορικούς δέκτες μπορείτε να δείτε τα κανάλια τους από το XBMC Live αρκεί να πάτε στο System-->Addons-->Disabled Addons και στο PVR κάντε enable to plugin VU/Enigma2
όπου θα πρέπει να κάνετε configure την IP το port το username και το password του δέκτη σας . Έπειτα πηγαίνετε στο System --> Settings-->LiveTV και κάντε το enable.


Προγράμματα

Κάποια από τα must have προγράμματα του XBMC που επιβάλετε να εγκαταστήσετε είναι το Navi X για live iptv streaming και το xbmc backupέτσι ώστε να μην στήνετε τα πάντα όλα από την αρχή σε άλλο σύστημα.

Αυτό ήταν από εδώ και πέρα μπορείτε να μεταβείτε με το XBMC σε άλλο επίπεδο ...


Καλές θεάσεις !! 

Πηγή : OSArena

 

 
 


Cosmote : 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και 400MB Internet δωρεάν

 

 

Με αφορμή τις τρέχουσες συνθήκες στη χώρα, η Cosmote κατανοώντας τις ανάγκες των πελατών της, διασφαλίζει την απρόσκοπτη επικοινωνία τους και παρέχει σε όλους τους συνδρομητές, ιδιώτες και επαγγελματίες, εντελώς δωρεάν:
 

  •  400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και
  •  400 ΜΒ για πλοήγηση στο internet 

 

 

Η προσφορά ισχύει από 1η Ιουλίου (μετά τις 17.00) μέχρι και 7 Ιουλίου για όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου, ΚαρτοΣυμβολαίου και Καρτοκινητής με σύνδεση φωνής. Τα 400ΜΒ θα παρέχονται, επίσης, και στους συνδρομητές συμβολαίου των προγραμμάτων COSMOTE Internet On the Go. 

Για την ενεργοποίηση της προσφοράς οι συνδρομητές χρειάζεται απλά να στείλουν ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «400», στο 1256 για προγράμματα συμβολαίου και COSMOTE Internet On the Go, και στο 1330 αν είναι συνδρομητές Καρτοκινητής ή ΚαρτοΣυμβολαίου.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του μηνύματος και η ενεργοποίηση της προσφοράς θα είναι δυνατή μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής, δικαιούχοι της προσφοράς θα είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια ανανέωση χρόνου ομιλίας τις τελευταίες 60 ημέρες.


 

Χρησιμοποιούμε το Internet, αλλά ξέρουμε έστω τα βασικά; 




Άγνοια γύρω από τη σωστή χρήση δημοφιλών υπηρεσιών του Διαδικτύου και διαδραστικών τεχνολογιών φαίνεται πως έχουν πολλοί Έλληνες χρήστες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr. Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο από 19/12/2014 έως 15/03/2015.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι 7 στους 10 χρήστες δεν γνωρίζουν ότι το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, gmail, ή το Facebook (υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης) είναι τα 13 έτη.

Επιπλέον, 4 στους 10 δεν έχουν την απαιτούμενη ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο της “Πολιτικής Απορρήτου”, ενώ 3 στους 10 δεν ξέρουν τι προσδιορίζουν οι “Όροι Χρήσης” ενός ιστότοπου.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Saferinternet.gr, 1 στους 10 χρήστες του Facebook δε γνωρίζει ότι υπάρχει η επιλογή διαγραφής κάποιου ατόμου από τη λίστα των “φίλων”, ενώ 2 στους 10 πιστεύουν ότι αν και είναι δυνατή η διαγραφή, το άτομο αυτό θα παρεξηγηθεί όταν ενημερωθεί για αυτή την ενέργεια, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία δεν ειδοποιεί για κάτι τέτοιο.

“Η ορθή, υπεύθυνη και ασφαλής χρήση των διαδραστικών τεχνολογικών ξεκινάει από εμάς τους χρήστες”, δήλωσε η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και Επικεφαλής της Δράσης Safeinternet.gr. “Όταν, όμως, εμείς δεν γνωρίζουμε τα βασικά σημεία χρήσης του εργαλείου που λέγεται Διαδίκτυο, πώς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα τρίτων και θα γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας online; Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου πρέπει να μας προβληματίσουν. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πια το μερίδιο της προσωπικής ευθύνης που έχουμε ως "ψηφιακοί" πολίτες”, επεσήμανε η ίδια.

Σημείωση : 1 στους 10 χρήστες του Facebook δε γνωρίζει ότι υπάρχει η επιλογή διαγραφής κάποιου ατόμου από τη λίστα των “φίλων”


 

web.jpg
web-design-_2.jpg
smrt.jpg
MobileDevices.jpg

Ώρα

Μετάφραση

enfrdeitptrues

Ημερολόγιο

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Καιρός

Broken Clouds

22.49°C

Βελβεντός

Broken Clouds
Humidity: 30%
Wind: 1.03 M/S