fuelGR(application) – Καύσιμα, Τιμές, Πρατήρια

 Με την εφαρμογή fuelGR οι χρήστες smartphone ή H/Y μπορούν να δουν σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Η εφαρμογή υπάρχει σε εκδόσεις για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone8, καθώς και σε web έκδοση (χρήση με browser).

Στις εκδόσεις για Android και Web που είναι οι πιο εξελιγμένες (updates Ιαν/2016), η εφαρμογή λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής (χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής) ή με υπόδειξη από τον χρήστη της περιοχής πάνω στο χάρτη (με παρατεταμένη πίεση). Στις λοιπές εκδόσεις, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει Νομό και Δήμο, κάτι που θα βελτιωθεί προσεχώς προς την κατεύθυνση της Android έκδοσης. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι κοινά για όλες τις πλατφόρμες. Τα δεδομένα λήψης και οι προβαλλόμενες πληροφορίες μπορεί να φιλτραριστούν ορίζοντας τύπο καυσίμου και εταιρία(-ες) που ενδιαφέρουν, καθώς και παλαιότητα τιμών, δηλ. πόσο παλιά καταχωρημένες τιμές είναι αποδεκτές. Παρέχονται πληροφορίες για βενζίνη (όλων των τύπων), πετρέλαιοκίνησης και θέρμανσης, καθώς και υγραέριο.


                          

Εικόνα 1: Βασική οθόνη (αριστερά) και οθόνη ρυθμίσεων (δεξιά) στην έκδοση fuelGR
για Android.

 

Η εφαρμογή τροφοδοτείται με δεδομένα από το fuelGR XML API  που έχει αναπτύξει η ομάδα του Συστήματος Αποδελτίωσης Ιστού DEiXTo  και το οποίο να σημειωθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από όποιον ενδιαφέρεται για τέτοια δεδομένα. Πρωτογενής πηγή των δεδομένων είναι βέβαια το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Το Digitsole αυτοανακηρύσσεται ως "το πρώτο έξυπνο παπούτσι"

 

 

 

 

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε σε κάποια έκθεση από κοντά και ένα έξυπνο παπούτσι στην κατηγορία των wearables, κάτι που έγινε πραγματικότητα στη φετινή CES, με την όλη εμπειρία να είναι όσο περίεργη την περιμέναμε.

 

 

Υπεύθυνη για την κατασκευή του είναι η εταιρεία Digitsole, με την κατασκευή του να είναι «διαστημική» όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, χωρίς αυτός που αποφασίσει να τα φορέσει να μπορέσει να περάσει απαρατήρητος. Οι έξυπνες λειτουργίες του Digitsole περιλαμβάνουν τις κλασσικές μετρήσεις που παίρνουμε και από τα wristbands όπως το πόσα βήματα έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, το πόση απόσταση έχουμε διανύσει, τους καρδιακούς μας παλμούς αλλά και το πόσες θερμίδες έχουμε κάψει.

 

Η εμφάνιση των δεδομένων γίνεται μέσα από την εφαρμογή της εταιρείας, μέσω της οποίας μπορούμε να χειριστούμε και πιο εξελιγμένες λειτουργίες του Digitsole.

Μιά από αυτές είναι η εσωτερική θέρμανση για τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά και το αυτόματο δέσιμο/λύσιμο χωρίς όμως τον όμορφο τρόπο των Nike Air Mag από την ταινία Επιστροφή στο μέλλον Νο2 αλλά με έναν ολόκληρο μηχανισμό που διαχωρίζει το εμπρόσθιο μέρος του παπουτσιού προκειμένου να το φορέσετε και που στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική του θέση. Ακροβατώντας στα όρια του κιτς, τα Digitsole διαθέτουν και εξωτερικό φωτισμό για... οποιοδήποτε λόγο.

 

Όσον αφορά την κυκλοφορία τους, δεν λάβαμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση όμως η εταιρεία θα ανοίξει μέσα από την ιστοσελίδα της την 1η Φεβρουαρίου και για λίγες ώρες το σύστημα προπαραγγελιών για τους 1000 πρώτους, με τιμή περίπου στα 500 ευρώ.

 

Κλάπηκαν ένα εκατομμύριο λογαριασμοί Google, 
αυξάνονται οι Gooligan, ελέγξτε τον δικό σας!

 


 

H εταιρεία λογισμικού Check Point διαπίστωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση υποκλοπής στοιχείων λογαριασμών Google που έχει ήδη πλήξει ένα εκατομμύρια χρήστες, αριθμός που αυξάνεται με ρυθμό 13.000 λογαριασμών ημερησίως. Η επίθεση λέγεται Gooligan και η Google έχει ενημερωθεί εγκαίρως γι'αυτήν.

«Εκτιμούμε τη συμβολή της Check Point με την οποία έχουμε συνεργαστεί για να κατανοήσουμε και αντιμετωπίσουμε τέτοια θέματα. Αξίζει να τονιστεί πως στο πλαίσιο της διαρκούς μας προσπάθειας να προστατέψουμε τους χρήστες από την «οικογένεια» κακόβουλων λογισμικών Ghost Push, έχουμε πάρει πολυάριθμα μέτρα και λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για να βελτιώνουμε την ασφάλεια σε όλο το οικοσύστημα του Android. Συγκεκριμένα οι ενέργειες μας περιλαμβάνουν: 

web.jpg
Laptops-Tablets.jpg
Gadgets.jpg
Gadgets.jpg

 Τι είναι Ηλεκτρονικός ΥπολογιστήςΟ ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα μηχάνημα που εκτελεί εργασίες ή
υπολογισμούς σύμφωνα με ένα σύνολο οδηγιών ή 
προγραμμάτων


Ουσιαστικά είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από  ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό, ψηφιακό επαναπρο­γραμματιζόμενο σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα βάσει ενός συνόλου προκαθορισμένων οδηγιών, των εντολών που συνολικά ονομάζονται πρόγραμμα.

Κάθε υπολογιστικό σύστημα, όσο μεγάλο ή μικρό κι αν είναι, αποτελείται από το υλικό μέρος (hardware) και το λογισμικό (software). Τα βασικά στοιχεία του υλικού μέρους του υπολογιστή είναι η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (ΚΜΕ,αγγλ. CPU, Central Prossesing Unit), η κεντρική μνήμη (RAM & ROM-BIOS), οι μονάδες εισόδου - εξόδου (πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη κ.α.), οι εσωτερικές (ή εξωτερικές) μονάδες ανάγνωσης και αποθήκευσης δεδομένων όπως σκληρός δίσκος, DVD, SSD 
(Solid State Drive) και οι περιφερειακές συσκευές όπως εκτυπωτής, 
σαρωτής, μόντεμ κ.α.).

Οι πρώτοι πλήρως ηλεκτρονικοί υπολογιστές που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1940 ήταν τεράστια μηχανήματα που απαιτούσαν την απασχόληση πολλών ατόμων για να λειτουργήσουν. Συγκριτικά με αυτά τα πρώτα μηχανήματα, οι σημερινοί υπολογιστές είναι εκπληκτικοί. Όχι μόνο είναι χιλιάδες φορές ταχύτεροι, αλλά χωρούν στο γραφείο σας, στην παλάμη σας ακόμη και στην τσέπη σας.

 

 


Οδηγός σωστής χρήσης υπολογιστή

Εισαγωγή

Αυτός ο οδηγός έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αισθάνεστε άνετα και να είστε παραγωγικοί όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Ίσως, επίσης, σας βοηθήσει να ελαττώσετε τον κίνδυνο να υποστείτε τους επίπονους και σοβαρούς τραυματισμούς ή παθήσεις που περιγράφονται στην παρακάτω προειδοποίηση για την υγεία σας.

Δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην ανάγνωση, αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα σας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.
 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η χρήση ενός πληκτρολογίου ή ποντικιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς ή παθήσεις.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες δραστηριότητες, ίσως να αισθανθείτε περιστασιακά ενοχλήσεις στις παλάμες, τους βραχίονες, τους ώμους ή άλλα μέρη του σώματός σας. Εάν, ωστόσο, αισθανθείτε συμπτώματα όπως επίμονη ή επαναλαμβανόμενη δυσφορία, πόνο, σουβλιές, ενοχλήσεις, φαγούρα, μούδιασμα, κάψιμο ή ακαμψία, ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΝ ΙΑΤΡΟ, ακόμα και αν τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν δεν εργάζεστε στον υπολογιστή σας. Αυτού του είδους τα συμπτώματα μπορούν να συσχετιστούν με επίπονες και μερικές φορές μόνιμες επιπτώσεις, τραυματισμούς ή ανωμαλίες των νεύρων, των μυών, των τενόντων ή άλλων μερών του σώματος. Αυτές οι μυοσκελετικές ανωμαλίες (MSD) περιλαμβάνουν το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, την τενοντίτιδα, την τενοντοελυτρίτιδα και άλλες ασθένειες.

 

 

 

Σύνδεση

Σύνδεση

Ώρα

Ημερολόγιο

November 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Καιρός

ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ

Κάντε εγγραφή τώρα!

Μετάφραση

English French German Italian Portuguese Russian Spanish